Datum

9 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Weer een geflatteerde nederlaag, die SVW wel volledig aan zichzelf te danken had. Geflatteerd door het aantal doelpunten tegen, niet de uiteindelijke nederlaag die volledig terecht was.

Over de eerste helft viel eigenlijk weinig te melden. Het spel was van beide kanten matig tot slecht te noemen, met nauwelijks kansen voor beide teams. Routinier Cees Duin ( 38 jaar! ) opende in de 22e minuut de score voor Sprit’30 door geheel vrijstaand vanaf de kop van het strafschopgebied de bal zuiver in de hoek te plaatsen: 1-0.

Kenmerkend voor de beperkte stootkracht voorin bij SVW was het dat pas in de 28e minuut de eerste echte kans ontstond. Remco Veul schoot net over. Een minuut later ging Geert Bruin op herhaling door van grote afstand net over te schieten. Diezelfde Geert Bruin leverde na een prima actie vanaf de rechterkant een goede voorzet af die door Remco Veul uitstekend werd afgemaakt; 1-1, wat ook de ruststand was.

De 2e helft had SVW al in de 1e minuut geluk dat het na een chaotische situatie in het eigen strafschopgebied niet de 2-1 om de oren kreeg. Na deze wake-up call kreeg SVW grip op de wedstrijd. In de 48e minuut had Geert Bruin pech dat een geplaatste bal via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper kwam. Leon Ayal had vervolgens in de 54e minuut na een fantastische dieptepass van Joost Groenveld voor de 1-2 moeten zorgen, maar deed dat niet.

Toen Bram van Wetering in de 63e minuut na een goede aanval over links de bal ook net naast schoot en Sprit in de 70e minuut na een counter voor de op dat moment onterechte 2-1 had gezorgd ( doelpunt Stef Bakker ) was het gedaan met de weerstand van SVW. Zelfs het feit dat Spirit vanaf de 72e minuut met 10 man verder moest, na herhaaldelijk protesteren van Jimmy Bouwhuis, die al vanaf de eerste minuut door de uitstekende scheidsrechter Niels van Kampen was gewaarschuwd voor commentaar op de leiding, wist SVW niet te benutten.

Gek genoeg was na de rode kaart de organisatie niet bij Spirit, maar wel bij SVW helemaal weg, waardoor achtereenvolgens Arjen Boekweit in de 83e minuut en Viktor Kors in de 87e minuut voor de 4-1 eindstand konden zorgen.

Bij tennis bestaat de term “ unforced errors”. Dat zijn zelf gemaakte fouten, zonder druk van de tegenstander. Helaas grossiert SVW daar de laatste wedstrijden in: slordige inspeelballen naar medespelers die mislukken of uit gaan, te makkelijk weggeven corners waaruit veel tegendoelpunten ontstaan. Daarnaast worden teveel persoonlijke duels verloren. Dit heeft niets met organisatie te maken, maar meer met instelling en zelfvertrouwen.

Dat zijn zaken waar de spelers zelf aan kunnen en moeten werken. Uiteraard helpt een overwinning daarbij, wat tegen de laatste tegenstander voor de winterstop ( zondag a.s. thuis tegen Assendelft ) en de eerste tegenstander na de winterstop ( uit tegen Beemster ) dan maar eens moet gebeuren.

Doordat, afgezien van Schoten, alle andere degradatiekandidaten ( Beemster, West Frisia en Foresters ) ook verloren verandert er niet veel aan de stand onderin. SVW ’27 staat nu 2e van onderen, wat aan het einde van het seizoen een nacompetitieplek betekent.