Datum

21 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Een kansloze, terechte nederlaag die maar zo snel mogelijk moet worden vergeten. Zeker in de tweede helft was het niet veel wat de groen-zwarten lieten zien. Maar 2 kansen, wist SVW ’27 te creëren in die 2e helft: in de 86e minuut schoot Koen Rootring geheel vrij voor de keeper tegen de lat en in de 90e minuut een kopbal van Leon Ayal net over.

Zowel Den Helder al ZAP zijn vorig seizoen vanuit de derde klasse gepromoveerd naar de 2e klasse. Of het nu aan de afstand ligt of aan de zeewind, maar ik kan mij niet herinneren dat SVW de laatste seizoenen ooit punten heeft gepakt in Den Helder of Breezand. De voortekenen waren dus helaas niet gunstig.

Toch kwam SVW in de 6e minuut geheel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong door Geert Bruin die een “doorkopbal “van Remco Veul beheerst afrondde. Die 0-1 voorsprong was een morele opsteker in een fase dat Den Helder SVW vooral via de vleugels onder druk zette, en zorgde ervoor dat SVW weer grip op de wedstrijd kreeg.

In de 33e en 35e minuut zorgde Jermaine Bregita na zwak ingrijpen van de SVW defensie voor 2-1 voorsprong voor ploeg uit Den Helder. Dat het gevaar bij Den Helder vooral van de vleugels kwam kon bij SVW geen verrassing zijn: Patrick van der Fits had hier in zijn analyse vooraf over de tegenstander al voor gewaarschuwd.

Nadat Christian Schoenmaker in de 41e minuut een vrije trap vanaf de zijkant misschien ook tot zijn eigen verrassing over keeper Jelmer Philip in het doel zag verdwijnen was de 2-2 ruststand een feit. De ruststand van 2-2- was terecht en niets wees er op dat de 2e helft voor SVW zo dramatisch zou gaan verlopen.

In de 2e helft waren de doelpunten van, alweer, Jermaine Bregita in de 54e minuut en David Albert in de 69e minuut voldoende om de op dat moment al povere weerstand van SVW definitief te breken. Teveel persoonlijke duels werden verloren en SVW had geen antwoord op het gevaar vanaf de vleugels. Hoewel het verder geen invloed op de uiteindelijke uitslag had wordt uw verslaggever regelmatig moedeloos van “zaalvoetbalacties” als een bal onder de voet terughalen, tussen 3 tegenstanders, wat meer mislukt dan lukt, en op het middenveld vaak tot balverlies leidt.

De 5-2 in de laatste minuut van de op dat moment al gespeelde wedstrijd door invaller Dylano Vital was nog slechts van belang voor de statistieken. Doordat alle concurrenten onderin, met uitzondering van Assendelft dat uit bij West Frisia verrassend met 0-1 won, ook verloren, staat SVW momenteel nog op een veilige 10e plaats.

Volgende week zondag thuis tegen KFC kan SVW revanche nemen voor het povere spel tegen Den Helder en hopelijk de ongeslagen status “thuis” behouden.