Datum

4 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Met een vrije zondag in het verschiet kan daarna wat SVW ’27 betreft de competitie pas echt beginnen. Met de verloren uitwedstrijd tegen Spartanen heeft SVW nu de naar verwachting top 4 van dit seizoen ( Kolping Boys, Zouaven, Den Helder en Spartanen ) “ uit “ gehad. Vervelend dat in die uitwedstrijden helaas geen punt is gepakt, maar misschien met uitzondering van de 2e helft tegen Den Helder waren de Groen- Zwarten zeker niet de mindere en ontbrak het soms aan koele afmakers, die teams in de top van de 2e klasse wel in hun gelederen hebben.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op, met veel kansen voor beide teams. SVW had geluk dat het vizier bij de linksbuiten Guleed Afhakame niet op scherp stond want een aantal 100 % kansen waren aan hem niet besteed. Aan SVW kant kreeg Bram van Wetering in de 17e minuut na een corner een prima kans toen de bal ter hoogte van de penaltystip ineens “doodviel”. Zijn schot ketste echter ongelukkig op een verdediger af.

De kans die Leon Ayal in de 19 minuut kreeg was nog groter en had een doelpunt moeten zijn. Uit een ouderwetse counter stoomde hij samen met Remco Veul op naar het Spartanen doel. De keuze om zelf te schieten was niet slecht, maar dan moet je de keeper ook kansloos laten, wat helaas niet gebeurde.

In de 26e minuut revancheerde Leon Ayal zich door na een rush aan de rechterkant een uitstekende voorzet aan Cristian Schoenmaker af te leveren die vervolgens zorgde voor een 0-1 voorsprong voor SVW. Tegen Spartanen kon ook weer een oude voetbalwet van stal worden gehaald, namelijk dat het niet meezit als je in de onderste regionen bivakkeert.

SVW kon namelijk slechts 2 minuten van de voorsprong genieten doordat spits Joeri Zuker op goed geluk vanaf de achterlijn vlak bij het SVW doel de bal keihard voorgaf, die vervolgens ongelukkig via het been van Tim Kramer in de bovenhoek van het SVW doel verdween: 1-1.

Vervolgens was het SVW niet gegund om met een terechte 1-1 stand de rust in te gaan: in de 45e minuut scoorde rechtsback Niels Anema fraai met het hoofd na een uitstekend genomen corner: 2-1.

De 2e helft begonnen beide teams ongewijzigd. De wedstrijd ging gelijk op, al had Spartanen nu wel meer kansen dan SVW. SVW had geluk toen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, na een ongelukkige terugspeelbal die door Melvin Habets werd opgepakt, in de SVW muur smoorde.

In de 64e minuut strafte spits Joeri Zuiker niet adequaat ingrijpen in de SVW defensie genadeloos af: 3-1. Met nog ruim 25 minuten te gaan leek het doek gevallen voor SVW ware het niet dat Geert Bruin kort na de 3-1 een uitgelezen kans kreeg om via een benutte penalty, gegeven na een handsbal, de aansluitingstreffer te realiseren. De uitblinkende doelman Jorn Ebbelaar stopte de hard en goed ingeschoten penalty echter fraai, ook in 2e instantie.

Na de gemiste penalty was de wedstrijd echt gespeeld. SVW herstelde zich overigens wel prima na die teleurstelling, maar echte kansen leverde dat niet meer op. Op basis van de door Spartanen benutte en door SVW niet benutte kansen was de uiteindelijke 3-1 eindstand terecht.

Zondag 11 november is er geen programma in de 2e klasse. De 2 zondagen daarna volgen 2 thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens HSV en Foresters, tegenstanders waartegen SVW punten moet pakken om weer op een wat veiliger positie op de ranglijst te belanden.