Parklaan 3
1701GS
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5710882

Na de toch wel ontluisterende nederlaag met 4-1 de week ervoor tegen ZCFC moesten de mannen van Miquel Tjong A Hung in de derby tegen DTS laten zien dat die slechte prestatie als een incident moest worden beschouwd.

DTS, waar tegen vorig seizoen uit kansloos werd verloren en de thuiswedstrijd eindigde in 0-0. Een mooie graadmeter dus om te kijken waar het team nu staat in vergelijking met het vorig seizoen.

Gelukkig kon, na lang blessureleed, Tim Kramer weer starten op de voor hem bekende linksback positie en gelet op het feit dat hij de volle 90 minuten kon volmaken, lijkt hij weer definitief terug te zijn. Jammer genoeg loste Maarten Rippens hem af, wat de ziekenboeg betreft, met een vervelende knieblessure, die hij vorige week opgelopen heeft tegen ZCFC.

Welnu, na 90 minuten stond een terechte 4-0 op het scorebord. In de 1e helft zag het daar nog niet naar uit. Het niveau was niet best en ondanks een optisch overwicht van SVW’27 kon DTS in het eerste kwartier op gevaarlijke plekken vrije trappen nemen, die gelukkig niets opleverden. Aan de andere kant grossierde de driemans voorhoede van SVW‘27 in het op een slordige manier missen van kansen. Zeker Dylan van Bekkum Marks had de Groen-Zwarten al sneller op een voorsprong kunnen zetten. Nu duurde dat tot de 39e minuut, toen dezelfde Dylan slordig balverlies in de defensie van DTS goed wist af te straffen: 1-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, al wist SVW’27 nu wel beter met de kansen om te gaan. In de 67e minuut ging Leon Ayal goed door en na zijn voorzet vanaf de achterlijn kon Jordy Smit voor de bevrijdende 2-0 voorsprong zorgen. Bevrijdend, omdat een marge van 1 doelpunt voor, het risico in zich heeft om, net als tegen Kolping Boys enige weken geleden, op een schlemielige wijze vlak voor tijd de gelijkmaker om je oren te krijgen. Mede door goed keeperswerk van Jesse Bellekom en enig geluk bleef een doelpunt van DTS uit. Met een fantastische halve “Bicycle Kick “ vanaf de penaltystip, na een goede voorzet van invaller Koen Schouten, werd het door Leon Ayal in de 83e minuut 3-0. Met de assist voor de 2-0 en de bijzonder fraaie 3-0 solliciteerde Leon Ayal nadrukkelijk naar de titel Man of the Match, die dan ook na afloop van de wedstrijd terecht aan hem werd toegekend. De wedstrijd was toen gespeeld en met een uiterst beheerste 4-0 door Regillio de Mees, was de ruime overwinning een feit en de 2e competitiewedstrijd op rij dat achter de 0 werd gehouden.

Belangrijk nog om te vermelden dat de wedstrijdbal deze wedstrijd werd gesponsord door de SNS-bank.

Na 7 wedstrijden heeft het eerste team nu 14 punten. Ter vergelijking: vorig seizoen na 7 wedstrijden 10 punten, dus er is zeker wel sprake van een vooruitgang.
Door een overwinning van 5-2 op Blauw Wit Wormerveer wordt het wel steeds meer aannemelijk dat Foresters  richting het kampioenschap gaat. SVW’27 speelt overigens pas op 21 januari thuis tegen Foresters en op 27 mei, in het laatste competitieweekend, uit. Weliswaar wist het vlaggenschip vorig seizoen, als een van de weinig ploegen, 4 punten te pakken van Foresters, maar het team uit Heiloo laat momenteel geen punten liggen tegen “de kleintjes“, wat de andere ploegen uit de top 5, inclusief SVW’27, wel regelmatig gebeurt.

Volgende week zaterdag 19 november speelt SVW uit tegen het op de 7e plaats staande WSV’30.
In verband met een lang weekend Valencia zult u het dan even zonder een verslag van uw vertrouwde verslaggever moeten doen.