BHV Artikelen - SVW '27

Sponsors

BHV Artikelen

Inschrijving 10 over Rood, Darten en Individueel Keezen gestart

Gisteren, 28 november 8:00  Vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2024 is weer het alom bekende Arie en Annie 10 over Rood toernooi, het grote Andre Westra dart-toernooi, en gaan we weer individueel Keezen.meer »

3108x gelezen

Vrijdag 15 december klaverjassen in de kantine

25 november 12:00  Bij inschrijving als koppel ben je verzekerd van deelname. Inschrijven kan tot 17:00 uur op de dag dat de drive plaats vindtmeer »

653x gelezen

BHV - Spierscheuring.

10 mei 20:30  Wat is een spierscheuring:meer »

616x gelezen

BHV - De Sportmasseur

3 maart 15:15  De sportmasseur is geen wonderdokter. Sterker nog, hij is helemaal geen dokter en ook geen fysiotherapeut. In tegenstelling tot de andere twee behandelt de sportmasseur uitsluitend gezonde mensen. Maar de echte sportmasseur is niet zomaar iemand die onoordeelkundig over de benen wrijft.meer »

781x gelezen

BHV - Sport en Spierpijn

3 maart 15:15  Over pijnlijke spieren wordt vaak opgeschept. Want, denkt men, hoe meer pijn, hoe groter de inspanning is die is geleverd. FOUT !! Ledematen die zeer doen, zijn niet iets om trots op te zijn. Het betekent dat je op de verkeerde manier sport. Pijnlijke spieren zijn bovendien 'gewonde spieren, want eigenlijk is spierpijn een echte blessure. meer »

582x gelezen

BHV - Kramp

3 maart 15:00  Kramp is een plotselinge, onwillekeurige samentrekking van alle spiervezels van een spier, meestal tijdens of na intensieve sportbeoefening. Normaal zijn in een spier niet alle vezels gelijktijdig actief. Terwijl een deel van de vezels samentrekt, ‘rust’ de rest uit. Het werken en rusten wisselt met een grote frequentie. Op die manier kan een spier gedurende langere tijd blijven presteren.meer »

663x gelezen

BHV - Groeipijn

3 maart 12:15  Wat is groeipijn? De term ‘groeipijn’ is bij de meeste mensen wel bekend. Maar wat is groeipijn nu eigenlijk? Van Dale omschrijft groeipijn als “de pijn die pubers in de benen voelen tijdens het groeiproces.” Volgens anderen is groeipijn een misleidende naam, want het heeft niets met groeien te maken. Ook is er onduidelijkheid over de leeftijd waarop kinderen deze pijn voelen. Is dat nu vanaf 3 jaar of pas in de pubertijd? Hoog tijd om duidelijkheid te scheppen.meer »

725x gelezen

BHV - Hielspoor

3 maart 11:45  Een veel voorkomende klacht bij lopen is een stijve en pijnlijke plek onder de hiel. Dit is de plaats waar de peesplaat, onder de voet aanhecht. Als deze aanhechting geïrriteerd en ‘ontstoken’ raakt, wordt de blessure hielspoor genoemd.meer »

580x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!